Beskyt virksomhedens PC mod virus: Det kan gøres helt gratis

Som virksomhed er det vigtigt, at man ikke går på kompromis med IT-sikkerhed. I dag er en stor del af virksomhedens drift nemlig afhængig af, at de ansatte kan bruge deres PC’er.

Derfor er det vigtigt, at man sørger for, at alle enheder, der bruges af de ansatte, er beskyttet mod malware. Heldigvis er det ikke noget, der er videre vanskeligt at sikre, da det eneste, det kræver er, at du installerer et antivirusprogram på samtlige enheder.

Til trods for, at det er, hvad det kræver, er der alligevel mange danske virksomheder, der er bagud med hensyn til IT-sikkerheden. Det er en skam, da de løber en stor risiko, ved ikke at have sikret deres enheder optimalt.

Der findes flere gratis antivirusprogrammer

En af de vigtigste ting ved at drive forretning, er styring af udgifter. Det er vigtigt, at man ikke blot kaster om sig med penge, men derimod har fokus på at drive en sund forretning med et positivt cashflow.

Netop derfor er der også mange virksomheder, der tøver med at bruge penge på antivirus. Heldigvis forholder det sig dog således, at det faktisk heller ikke er nødvendigt. Man kan nemlig sagtens finde et gratis antivirus program, der kan give god beskyttelse mod vira.

Da det end ikke er nødvendigt at betale for et antivirusprogram, er der ikke nogen grund til at undlade at sikre optimal beskyttelse af virksomhedens PC’er. I mange tilfælde vil dine ansatte selv kunne klare installationen, såfremt der blot udsendes en e-mail med orientering om dette.

Rigtig mange danske virksomheder gør det ikke

På trods af, at det er vigtigt, at man som virksomhed ikke går på kompromis med sin IT-sikkerhed, er der desværre mange danske virksomheder, der gør det. Det kan der være flere årsager til, men som regel skyldes det, at de undervurderer internettets trusler.

Det er også let at tro, at der ikke er ansatte i din virksomhed, der kan finde på at downloade noget fra internettet, der indeholder en virus. Faktum er dog, at det sker ofte, og derfor skal man beskytte sig mod det.

I og med, at det end ikke behøver at koste penge, skal man naturligvis ikke tøve med at få installeret virusbeskyttelse på samtlige PC’er (og eventuelt også andre enheder), der bruges af virksomhedens ansatte.

Virus kan også ramme Mac

En af de mest hyppige årsager til, at en virksomhed ikke får installeret virusbeskyttelse på de ansattes PC’er er, at de bruger Mac. Dermed tror de, at der ikke er nogen risiko for, at de bliver ramt af en virus.

At Mac ikke kan få virus, er dog en skrøne. Alle PC’er kan blive ramt af virus, om end Windows typisk er mere udsat end Mac OS. Derfor skal du også sørge for at få installeret et antivirusprogram på virksomhedens enheder, selvom de er drevet af Mac OS.

Uanset om virksomhedens computere er drevet af Windows eller Mac OS, er der heldigvis rig mulighed for at finde gratis antivirusprogrammer, der er effektive i brug.