Slå to fluer med et smæk med denne optimering af virksomhedsdriften

For mange erhvervsdrivende og virksomheder står forretningsudvikling, konkurrencedygtighed og optimering højt på dagsordenen. Hvert et aspekt har indflydelse og sammenspil med de andre. Det betyder, at der kan være et hav af ting og faktorer at forholde sig til indenfor hvert område.

Det kan fremstå helt uoverskueligt, men heldigvis er der ikke to virksomheder der er ens. Mange virksomheder har forskellige størrelser, forskellige forretningsområder, kompetencer, udstyr, softwareløsninger osv. For at gøre det mere overskueligt for dig selv, bør du tage afsæt i din egen virksomhed.

 

Kig ind af og sæt i gang

Som virksomhedsejer kender du højest sandsynligt din virksomhed bedst, men det kan alligevel anbefales, at du kigger på din virksomhed fra et holistisk perspektiv. Virksomhedens afdelinger og funktioner udgøres af et netværk af forskellige ting.

For at gøre det mindre kompliceret, kan du tænke på at et digitalt værktøj har indflydelse på udførslen af dit arbejde, men værktøjet bliver selv influeret af den bagvedliggende IT-infrastruktur. Hvis der eksempelvis er bøvl med din IT-infrastruktur, kan det betyde, at dine programmer ikke virker, og at du dermed ikke kan udføre dit arbejde eller den pågældende arbejdsproces.

Dette betyder dog også, at nogle systemer har indflydelse på flere dele og dermed aspekter af virksomheden. Det vil sige, at en optimering i en del af virksomheden kan have en, spillover effekt på andre dele af virksomheden.

Når virksomhedsdriften tages i betragtning, kan det give god mening at fokusere på at optimere de dele, som komplimenterer andre dele, således at du to fluer med ét smæk. I mange tilfælde er den bagvedliggende IT-infrastruktur et godt bud på sådan et område.

Få vinger og fart overfeltet

Når det kommer til optimering af IT-infrastrukturen, er der mange ting som du kan gøre, men mere set end aldrig, afhænger det af din virksomheds situation. Eksempelvis kan du skifte store dele eller hele din IT-infrastruktur over til et cloudmiljø, således at det er 100% cloudbaseret.

Afhængig af situationen kan det give god mening, at du skrifter en betydelig del af din virksomhedsdrift over på et cloudmiljø såsom Microsofts Azure. En af årsagerne til dette er, at mange virksomheder, typisk større, når et punkt hvor de er nødsaget til at investere i dyre datacentre for at opretholde deres virksomhedsdrift og dermed konkurrence.

Dog er mange af disse centre dyrere, hvorfor de typisk ikke er tilgængelige for mindre virksomheder – rent økonomisk. I takt med at cloudteknologien har udviklet sig, er det blevet muligt for mindre aktører at kunne få gavn af samme fordele på en mere økonomisk måde via. Microsofts Azure.

Det kan anbefales, at du henter hjælp fra en professionel Azure konsulent, således, at du undgår at lave fejl der kan gøre din cloudopsætning betydelige dyrere.