Vigtigheden af et sundt regnskab for at imødekomme uforudsete hændelser

Et årsregnskab har helt andre funktioner end et kvartalsregnskab, men de har også deres delende brugbarhed. Med et regnskab så kan man bedre holde styr på sine udgifter og optimere på udgifterne. Hvad vil det helt præcist sige at optimere på udgifterne? Det vil sige at man optimere på cash flowet for at optimere likviditeten, og det vil altså betyde at man har flere penge at bruge af når tiden er inde, og det sikrer en mod uforudsete hændelser hvis man har et stærkt cash flow. Specielt her i corona tiden så har det svært for virksomheder som ikke havde et godt cash flow og som var afhængige af fysiske butikker at kunne klare sig. Det kan hurtigt resultere i en lukning af selskaber. Her var det ikke altid hurtigt og nemt at omdanne de penge der var i ens forretninger. Det kan også være man ikke havde råd til at købe stort ind på de varer der nu lige pludselig blev relevante, fordi at alle pengene var i lageret et andet sted. fx- på et produkt som var relevant før corona men efter ikke var.  Lukning af selskaber er blevet meget mere relevant efter at der kom corona til verdenen. Nu kræver det at virksomheder ændrer deres strategier, og kan finde ud af at spare for at kunne komme godt igennem corona. Specielt de virksomheder som havde styr på deres regnskaber har klaret det godt, men hvad er forskellen på de forskellige regnskaber?

Hvad kan man bruge de forskellige regnskaber til?

 

 

Et årsregnskab er anderledes end et kvartalsregnskab. Det er det af mere end 1 årsag. De benytter begge det dobbelte bogføringssystem. Det dobbelte bogføringssystem var revolutionerende for verdenen, fordi at  der normalt kun blev inddelt og kategoriseret ud for 1 kasse pr produkt/transaktion eller enhed. Men i dette tilfælde så er det faktisk 2 der skal være helt lige med hinanden for at det kan gå godt.

 

 

Der er  dygtige revisorer derude, som har været med til at skabe det netværk af revisorer, som vi skal bruge, og som vi har brugt indtil i dag. I sag så bruges selv disse principper på de forskellige platforme som dinero og andre. Det er altså ikke teknikker som er modbevist eller effektiviseret, det er stadig den bedste måde at have gjort tingene på i dag.  Dette er tilfældet hvis man er webshop ejer, eller at man for nylig er blevet vognmand og lige har fået sin vognmandstilladelse.

Der findes forskellige mennesker som godt kan lide at bruge ind og blyant , men det giver slet ikke lige så godt i dag som computere kan gøre. Dette er fordi at der for en længere peridode skal gøres mindre og mindre. Tal kan importeres, og de væsentlige nøgletals formler kan indtastet. Dette giver et system som næsten er automatisk løbende.