Flere har råd til mere – Alle kan købe facadeplader

Siden industrialiseringen er produktion af diverse varer blevet mere og mere effektiv. Maskinerne til produktion er blevet udviklet siden begyndelsen af industriproduktionen, og alt dette har været med til at skabe mulighed for at sænke priserne på alle disse produkter markant. Ikke alene skal maskiner ikke have løn, som arbejdere skal. De er desuden et væsentlig højere effektivitetsniveau med en industrialiseret produktion. Teknologien er altså ikke bare producenternes ven, men i høj grad også kundernes. Denne detalje glemmes ofte, når der bliver foretaget regler om omlægning af produktion eller udtrykt ønsker om grønnere produktion. I virkeligheden bør man som kunde sætte enorm pris på de muligheder, der giver os produkter til så lave priser. 

 

Flere har råd til mere

Takket været denne udvikling i produktionsprocessen, kan mange flere købe mere. Der følger naturligvis også et par ulemper med, idet produktionen bliver industrialiseret. Eksempelvis er der behov for færre arbejdere til at producere de enkelte produkter. Men det er dog alligevel fordelene, der vægter højest. For med maskiner, der arbejder på højtryk, er det muligt at sænke priserne på det endelige produkt markant. Dette giver den almindelige borger en følelse af at have flere penge mellem hænderne, da kronen får mere værdi. Borgene får altså mulighed for at købe ting, som de tidligere ikke havde råd til. Ikke bare hverdagsprodukter, men også større materialer og indkøb. Flere er eksempelvis i stand til at renovere deres huse, eller skifte facadeplader. 

 

Prisen på facadeplader falder

Det virker måske som et unødvendigt eksempel, men i virkeligheden er facadeplader et fremragende et. Facadeplader er den beklædning, man kan få lavet på sit hus, så det igen fremstår som nyt. Facadeplader kræver ikke en fuld renovering, men kan give et hjem helt nyt liv og fremtoning. Hvis ikke man har råd til en gennemgående renovering, eller egentlig bare ikke ønsker det, kan man altså nøjes med at købe facadeplader og få skiftet facadebeklædningen på hele huset. En af grundene til, at flere og flere vælger at købe facadeplader, er, at priserne er blevet meget mere overkommelige. Tidligere har facadeplader været for de rige og fine, men nu kan næsten alle, takket være de faldende produktionsomkostninger, købe lige de plader, som de ønsker. Denne allemandsrigdom er en forholdsvis ny tendens, som naturligvis har nogle medfølgende risici. Det der kan ske, når mennesker kan købe mere for de samme penge, er, at mønten kan miste sin værdi. Hvis dette sker, stiger inflationen og kan i værste tilfælde skabe en økonomisk krise. Heldigvis er udviklingen sket så roligt og stabilt, at det ikke har gjort meget andet, end at gøre det muligt for de fleste at eje og købe lidt mere. Det er formentlig ikke prisen på facadeplader, der skaber en økonomisk krise i hvert fald.