Fra seo til springhaler

Hvad siger det om et menneske at være krybdyrsejer? Vi har nogle faste idéer om, hvad det vil sige at være hundeejer, og det er i hvert fald noget helt andet end at være katteejer eller undulatejer.

Der er ingen tvivl om, at krybdyr og reptiler har langt mere coolness-faktor og virker noget mere faretruende end en lille hamster. Og det samme gør sig gerne gældende for disse dyrs ejere. Hvis man kan tillade sig at være så kategorisk.

Vi støder langt oftere på en hamster i forhold til en slange, når vi besøger venner og familie. Betyder det så, at der ikke er en god forretning i at sælge krybdyr og reptiler?

Et stort marked inden for de anderledes kæledyr

Der findes faktisk et stort marked inden for krybdyr og reptiler. For selvom der ofte er længere mellem krybdyrsentusiasterne i forhold til eksempelvis hundeelskerne, så er krybdyrsejerne ikke sjældent ejere af op til flere forskellige krybdyr.

Og hvad er så egentlig et krybdyr eller et reptil, tænker du måske? Krybdyret tilhører klassen reptilia, og der findes i omegnen af 6.000 arter i hele verden. Nogle af arterne er uddøde, og de nulevende tæller blandt andet skildpadden, krokodillen, slangen og øglen.

Læs mere om krybdyr og foder til krybdyr på monis.

Hvilke typer køber krybdyr?

“Du vil jo gerne være med i hulen, ik Mulle?”

Mange af os husker måske den stakkels godmodige Mulle, der i Bille Augusts film “Zappa” fra 1983 presses til at spise en skovsnegl af den manipulerende og grænsesøgende Sten.

Mens Mulle er den glade ejer af en undulat, er Stens bedste ven en piratfisk ved navn Zappa.

Og det er ikke tilfældigt, at den bløde og søde dreng Mulle er glad for sin undulat, mens Sten føler sig knyttet til en altædende piratfisk. Hver især kan de spejle sig i deres kæledyr og får bekræftet deres egen selvforståelse.

Det var så filmens verden. Men ikke meget anderledes er det ude i den virkelige verden! Ikke sjældent kan man trække lidt på smilebåndet, fordi en hundeejer kommer gående med den præcis samme frisure som hunden.

Hvad har springhaler med seo at gøre?

Du har måske undret dig over denne artikels titel. Hvad har seo lige med springhaler at gøre? Svaret er: ikke det fjerneste.

Seo er et andet ord for søgemaskineoptimering, og det har til formål at hjælpe en virksomhed til at have en højere placering på Google.

En springhale er 1-2 mm lang og blev før i tiden regnet for at være et insekt. I dag mener man, at de har en anden afstamning, og de rummer 18 familier og 6.500 arter.