Husk dette, når du skal vælge antivirus

Husk dette, når du skal vælge antivirus

I dag foretager vi os rigtig meget online. Internettet er ikke bare til for at vi kan se et par film og chatte med hinanden. På nettet handler vi alt lige fra fødevarer til oplevelser, går i banken, læser vores mails, beskeder fra det offentlige, ordner vores skattesager og for nogle er det endda her man arbejder. Derfor er antivirus blevet måske endnu vigtigere end det var for bare få år siden, men læs her i artiklen hvad du ellers skal huske når du vælger din antivirus.

Bruger du nettet på flere devices

Hvis du som de fleste danskere, også bruger nettet fra din mobiltelefon, så kan du med fordel vælge en antivirus beskyttelse der også dækker denne. Men hvis der er flere devices i hjemmet som f.eks. tablet, smart TV, spillekonsoller osv, bør du huske at tjekke om du kan bruge det samme antivirus program til det hele, eller om du skal købe flere licenser.

Tjek hvilket system du har

Husk at det antivirus program du køber skal passe til det pågældende system på dit device. Der findes virus, trusler m.m. derude der er målrettet forskellige systemer, og selvfølgelig er de forskellige antivirus programmer også designet til at fungere på forskellige systemer. Langt de fleste antivirus programmer fås også til alle systemer, men husk lige at tjekke efter, og at downloade og installere den korrekte version, da dit antivirus program ellers ikke fungerer overhovedet, eller bare ikke kører optimalt og beskytter dig som planlagt.

Tjek kundeservice

Du kan ofte spare mange penge på at købe et udenlandsk antivirus program, og der er også hård konkurrence på priserne, hvilket gør at virksomhederne skal være effektive for at kunne tilbyde billige produkter. I nogle tilfælde betyder det at du f.eks. kun kan kontakte kundeservice skriftligt, eller at du kun kan få kundeservice på en bestemt række sprog. Hvis du ikke er så IT-kyndig og heller ikke kan fremmedsprog, så er det vigtigt med en dansk kundeservice som du kan ringe til og tale med.

I nogle tilfælde følger der også fjernsupport med til dit antivirusprogram, men det er i hvert fald vigtigt at du husker at tjekke op på, hvordan du kommer i kontakt med kundeservice og hvad dine muligheder er for kundeservice inden du køber.

Tjek funktionerne

Inden du køber antivirus skal du også være opmærksom på hvilke funktioner der følger med, og hvilke du har behov for. På den ene side er det surt at stå med et virusprogram der ikke dækker dine behov, og på den anden side er det dumt at betale for 10 funktioner du aldrig bruger. Det er forskelligt hvordan antivirus virker og hvad det beskytter imod, så derfor skal du selvfølgelig undersøge dette inden du køber. Har du f.eks. brug for et program der beskytter i Real-time, scanner dine e-mail, eller der kan blokere bestemte sider når det er dine børn der bruger pc’en, eller har du mere brug for et program der scanner downloadede filer osv. Antivirus tager også noget af ydelsen fra dit device, så igen er det dumt at der bruges ressourcer på funktioner du ikke har brug for.