Moderne teambuilding

Teambuilding handler om at opbygge et godt fællesskab at samarbejde i. Teambuilding øvelser er noget, der forekommer naturligt i gruppesammenhænge, og kan hjælpes yderligere på vej af særlige teambuilding øvelser. Der findes et hav af forskellige aktiviteter, som alle kan styrke netop dit team. Teambuilding kan være nymodens og teknisk, såvel som klassisk og traditionel. Prøv alt fra VR teambuilding til aktiviteter centreret om kunst eller mad, og find den samarbejdsøvelse, som kan styrke netop dit team.

VR som teambuilding

Det behøver bestemt ikke være hverken kedeligt eller tørt, når der er teambuilding på programmet. VR (virtual reality) er en vej ind i en anden verden; en mulighed for at opleve og erfare situationer, der ikke kan lade sig gøre i virkeligheden. Med VR-briller, headset og skærm, kan de vildeste eventyr opleves – både alene og sammen med andre.

Når man prøver VR teambuilding og som samarbejdsøvelse, har det flere fordele. Op til 100 deltagere kan være med, og alle deltagere kan komme med på eventyr – helt uden at forlade deres vante omgivelser. Dertil findes der så mange virtuelle verdener, at der helt sikkert også findes én, der er som skræddersyet til at udfordre netop dit team eller firma.

Samarbejdsøvelser, som foregår virtuelt, er særligt gode til at styrke kommunikation og innovation i ethvert team. Virtuelle spil og verdener, der er designet med henblik på teambuilding, har nemlig typisk et konkret fokus på spænding, løsning af gåder og opfordring til kreativitet. Vores hjerner kan ofte en hel del mere, end vi går og tror, og det er enormt sundt at blive udfordret i at løse nye problemstillinger i samarbejde med sine kollegaer.

Styrk individet – styrk fællesskabet

I de fleste tilfælde er det mest effektivt at rådføre sig med eksperter. Det kan bringe stor succes til firmaet at konsultere professionelle teambuildingkonsulenter, som kan få det bedste frem i enhver gruppe.

Det er ingen hemmelighed, at medarbejdere, som trives, er med til at styrke hele fællesskabet på deres arbejdsplads. Derfor er det helt essentielt for alle, at det enkelte individ trives. Denne trivsel har oftest rødder i gode relationer, konstruktiv og empatisk kommunikation, og et miljø, hvor alle føler sig hørt. Af denne grund er det enormt vigtigt at betragte fællesskabet som et net af relationer, der både må plejes og styrkes. Dette sker ganske enkelt kun via aktivt samarbejde, og netop derfor er det så afgørende for enhver slags arbejdsplads at investere tid og penge i teambuilding.