Sådan sikrer du din ur-investering

Hvis du har valgt at købe et Rolex-ur er serviceringen måske den vigtigste og sikreste måde at fastholde eller øge værdien over tid. For i endnu højere grad end biler, er det noget der bliver kigget på, når der handles brugte ure.

 

En service af et ur, består af en komplet adskillelse, rensning og smørring af alle dele. Uret skilles ad så meget det overhovedet kan. Derfor er det heller ikke noget alle kan. I Danmark er det faktisk ganske få, som er certificeret. En af dem der laver Rolex Service er MC Mortensen.

 

Delene i et Rolex ur er så fintfølende og præcise, at der skal bruges alverdens specialværktøj. Derudover kræver det et trænet øje at vurdere standen af de enkelte dele. Hvis de er slidte skal de skiftes. Og netop her er den certifikatet vigtigt. Hvis du får det lavet af et autoriseret værksted, vil prisen på uret være højere den dag du skal sælge det.

 

Som afslutning på en service, skal uret tryktestet og udsættes for kulde/varme påvirkninger. På Rolex egen hjemmeside kan du læse meget mere om dette og se billeder af processen.

 

Hvor tit skal man lave service?

 

Som hovedregel siger man hvert tiende år. Men hvis man bruger uret meget, og det er udsat for hårdt brug, kan det være nødvendigt at gøre det oftere. Men det vigtigste er næsten at certifikatet er udfyldt løbende og med jævne intervaller, da det viser en vis omhyggelighed. På samme måde med en bil, kigger køberne en del på dette. Så ofte kan en service ekstra hurtigt tjene sig hjem, fordi du så ikke skal kæmpe på pris med alle dem, som har været ligeglade med deres ur.

 

Sørg for at beholde alle originale ting. Æske, certifikater og diverse små tags. Jo mere original emballage jo større sandsynlighed har du for at få en god pris på uret.

 

Hvilke ure stiger i pris?

 

Det er en hel videnskab at finde et ur der stiger meget i pris. Og ofte kan man ikke bare få lov til at købe et af de sjældne. Det er nærmest noget man skal gøre sig fortjent til. Sådan er det i øvrigt også med limited udgaver af biler. Når der laves et specielt ud, udvælger man simpelthen hvem der skal have først adgang til at købe det. Så hvis du gerne vil investere i et specielt Rolex ur, gælder det om at kende nogen, der kender nogen.