Til tech-nørden: Hvor finder jeg den bedste UV lygte?

I modsætning til en almindelig lommelygte, skal en uv lygte ikke så meget give dig et lys i mørket, men snarere afsløre, hvad du ikke umiddelbart kan se med det blotte øje. Det er let at glemme, at det, vi ser i vores hverdag, kan se helt anderledes ud med et andet perspektiv.

Det, vi ser, er direkte knyttet til, hvordan lys bryder genstande ned, hvilket skaber den farve, vi opfatter. Selvom farven på en bølgelængde er en objektiv måling, er de farver, vi opfatter, ikke.

Nogle gange har vi derfor brug for lidt hjælp til at se ting, der måske ikke fremhæves eller er synlige gennem traditionelle lysbølgelængder. UV-lyset hjælper os med at give et visuelt indblik i brydning, som vi ikke ser fra almindeligt sollys eller belysning, der falder uden for lysspektrets ekstreme ender.

Du er uden tvivl fortrolig med udtrykket fluorescens, som er det ord vi giver til noget, der ikke kan ses med almindeligt lys. Fluorescerende objekter vil kræve et UV -lys for at blive ‘afkodet’ – og UV lysets anvendelser spænder fra simpel sjov, som ravjagt, til efterforskning og endda sikkerhed og retsmedicin.

UV -lommelygter kan give dig et indblik i en verden, der normalt er skjult for det blotte øje. Og bedst af alt, de kan købes til en overkommelig pris og bringe unik og nyttig viden, som du ikke finder med andre lygter.

Sådan fungerer UV-lygter

UV (Ultraviolet) er en form for elektromagnetisk stråling, der falder uden for det synlige spektrum, med en bølgelængde mellem 10 nm og 400 nm. UV-lys fra UV-lommelygter tilbyder ikke en synlig lysstråle. I stedet afgiver lyset fotoner, der reagerer med fosforet for at gøre fosforet synligt. Det, du ser under UV -lys, er reaktionen af ​​fosforet og det skaber et synligt lys.

Det betyder, at du ikke får den samme slags belysning, som du ville få fra en taktisk lommelygte. I stedet vil du i de fleste tilfælde købe en UV -lommelygte udelukkende til UV -funktionaliteten.

Bedste Ravlygte

Der er mange forskellige UV lygter på markedet, der lover det ene og det andet. Det vigtigste er dog, at chippen inde i ravlygten er god, og på den måde hjælper LED-lysene i lygten med at lyse kraftigere.

Amber expert er den bedste ravlygte, som skattejaegere.dk har til salg. Ravlygten er af ekstrem god kvalitet og et godt valg, hvis du skal ud og lede efter rav på de danske strande.