3 ting som kan spare dig penge som ny iværksætter

Ny iværksætter – er det dig? I så fald, så er der mange penge at spare, hvis du er opmærksom på det fra starten.

Når man springer ud i det som ny iværksætter, kan der godt være mange ting, som man skal overveje og tænke nøje over – det kan være noget af en omvæltning. Penge eller kapital er den vigtigste faktor for din virksomhed, da man ingenting kan uden dem, og af den årsag har vi samlet tre ting, som kan hjælpe dig med at spare penge.

Anskaf dig en erhvervskonto

For det første synes vi, at det er en rigtig god idé at anskaffe sig en billig erhvervskonto, da det hjælper med at skabe et bedre overblik over virksomhedens økonomi. Du slipper for at blande din privat- og virksomhedsøkonomi sammen, og det bliver langt lettere at tage imod betaling ligeså vel som at betale både kunder, leverandører og ansatte. En anden fordel ved en erhvervskonto er, at det bliver nemmere at låne penge hos den givne bank gennem kontoen. Dette kræver selvfølgelig, at du har en fundamentalt sund virksomhed, og at du har et godt overblik. Det kan en revisor eventuelt hjælpe dig med.

Snak med en revisor

En revisor, er en person, som gennem ekspertise sikrer, at din virksomhed ikke komme til at betale for meget eller for lidt i skat og moms. Med det sagt, reviderer en revisor regnskaber for at se, om det er gjort korrekt. Derfor behøver du dig kun at bekymre dig mindre om dette og fokusere mere på blandt andet dine kunder.

En revisor behøver slet ikke at være dyr. Blot sørg for at skaffe nogle uforpligtende tilbud og hold dem op mod hinanden. På det lange løb vil din revisor højst sandsynligt spare dig flere penge, end du betaler ham eller hende for arbejdet, og tid er penge.

Husk at investere overskuddet

Når din virksomhed får overskud eller har ekstra penge til at ligge på kontoen, som ikke skal bruges til noget, skal du sørge for at investere i din virksomhed, da dette hjælper med virksomhedens fremtidige vækst. Mange glemmer ofte dette, men det er en vigtig faktor for, at virksomheden skal drive fremad. Det kan blandt andet være nye IT-redskaber eller systemer. Sparring med en anden erfaren investor eller kurser til dig og dine ansatte. Hvad end du vælger at investere i, skal du være sikker på, at det komme til at give et positivt afkast til din virksomhed – om det så må være i for eksempel goodwill, kapital eller personlige egenskaber. Når du investerer, gør du det også mere attraktivt at tage et lån, da det er muligt at gøre det sådan, at du får større afkast fra investering, end det koster dig i renter at låne.