3 tips til højere it-sikkerhed i din virksomhed

Danmark bliver mere og mere digitaliseret. Det er fantastisk, da det gør hverdagen nemmere. Men, det er også en udfordring, da det stiller højere krav til dig og din virksomhed i forhold til sikkerhed.

Er du først nu begyndt at blive opmærksom på, at du er nødt til at gøre noget aktivt for din IT-sikkerhed? Så får du herunder tre konkrete tips til, hvordan du forbedrer den.

Køb antivirus og firewall

 

En af de mest effektive måder at beskytte dig selv og din virksomhed på, når det kommer til IT er antivirus og firewall. Med disse implementeret på din computer og andre digitale systemer, er du i højere grad sikret mod diverse hackerangreb, som desværre rammer flere og flere både små og store virksomheder på daglig basis.

 

Du behøver ikke være den næste i rækken – og det kan du nemt sørge for, du ikke bliver.

Lav stærke adgangskoder og spot mistænkelige mails

Stærke adgangskoder har i mange år været et tip blandt digitale sikkerhedsfolk. For er der noget, der kan beskytte dig mod at blive hacket på sociale medier eller sågar din bankkonto, så er det at have en stærk adgangskode på de sites, du benytter – uden at gøre brug af den samme. Dine adgangskoder bør heller ikke blive automatisk gemt på computeren eller blive skrevet ned diverse steder på computeren, da det udgør en risiko, hvis du bliver hacket.

 

Noget helt andet er, at det er en god ide, at du lærer at spotte mistænkelige mails. Det kan være mails med mistænkelige links, stavefejl eller henvendelser, som ikke giver helt mening. Særligt mails med NemID og SKAT er populære blandt hackerne – så her må du gerne læse mailen to gange, inden du gør noget.

Lav ALTID backup af dine data

Om du er en håndværker i Vejle eller en maler Glostrup, skal du altid sørge for at lave backup af dine data. Det kan være maillister, dit website eller andre vigtige dokumenter eller systemer, som det er vigtigt, du altid kan tilgå.

 

For skulle det ske, at du trods din forsigtighed og foranstaltninger bliver ramt af et hackerangreb, vil du kunne finde dine backups frem – og så er skaden lige pludselig ikke så stor. Det vil du sætte stor pris på, den dag det sker. For sandsynligheden for det er stor.