Få samlet teamet igen efter corona

Har dit team også arbejdet meget hjemmefra. Måske har I fået nye på holdet, som ikke har fået lejlighed til at blive lukket helt ind. Eller også trænger I bare til at være sammen på en god social måde, med nogle gode grin.

Vi kender alle effekten når tingene bare spiller, og teamet performer. Der er ikke grænser for hvad der kan udrettes. Den følelse savner rigtigt mange teamledere efter et år, hvor Corona har stjålet rigtigt meget opmærksomhed.

 

Hos Matchrace bruger de kapsejladsbåde som værktøj i teambuilding, til at synliggøre hvordan dit hold kan performe. Båden fungerer fuldstændigt som et team i virksomheden. Der er brug for forskellige ressourcer og forskellige kompetencer. Nogle er gode strategisk, nogle kan tage hurtige beslutninger og andre ser på detaljen. Netop denne forskellighed er der behov for på en båd.

 

Vi kan ikke alt sammen selv. Og vi kan ikke være alle steder. Vi må have tillid til at naboen gør sit job perfekt, så vi kan fokusere på at løse vores egen opgave. Når vi har løst den og igen har overskud, kan vi hjælpe til. Men ikke før.

 

Fokus i egen båd

Noget man lærer med det samme, er at holde fokus det rigtige sted. Det er svært at sejle og hvis ikke man fokuserer, sejler konkurrenterne fra en. Konsekvensen er der omgående. Så kan man vælge at blive frustreret og kigge efter dem, men det hjælper ikke meget, hvis der ikke er fart i egen båd. Derfor skal fokus først og fremmest være på egen performance. Når det hele kører, kan vi begynde at kigge på konkurrenter.

 

Lighederne med hjemme i virksomheden er slående. Og det fantastiske ved deres koncept er at det bliver synliggjort på en helt fantastisk og klar måde, uden det nødvendigvis bliver italesat specielt meget. De unge topsejlere som er instruktører fokuserer bevidst på sejladsen og gør sig ikke kloge på lighederne. Men det er bare en kæmpe fordel.

 

Kun teamet gør forskellen

Det sjove er at man 100% selv skal sejle båden. Med sig har man en topsejler, som guider og vejleder under træningen. Alt bliver trænet igen og igen. De er virkelig gode til at hjælpe alle positioner, med at forfine. At de selv er konkurrence mennesker er tydeligt. Når vi ombord begynder at sige ”det er godt nok” bliver de ved med at indpiske.

 

Når der så skal sejles kapsejlads, er det lige pludselig 100% holdet selv der skal præstere. Her er instruktøren helt stille. Det er enormt hektisk og det handler om hurtigt komme tilbage i den fokus man netop har lært under træningen.

 

Molebajere og høje grin

Den perfekte afslutning er selvfølgelig med medaljer, champagnesprøjt og ikke mindst de kolde molebajere. At stå på havnen foran bådene og grine af det man har oplevet, gør bare oplevelsen fuldendt.

 

Man forstår efterhånden at fodboldhold, cykelhold og adskillige topledere har anbefalet denne disciplin som teambuilding. Man får virkelig forfinet teamsamarbejdet og kommunikationen til et højt niveau. Og den følelse når teamet performer giver en masse man kan tage med hjem og stræbe efter i dagligdagen.