Generhverv af kørekort – onlineforløb

Har du kørt for stærkt for mange gange, så kørekortet nu nærmest er gennemhullet af alle de klip, som du har fået? Eller kørte du hjem fra den julefrokost, hvor du alligevel var kommet til at drikke en øl mere end forventet, og blev stoppet af politiet, så du fik frataget kortet? Eller måske du overså en ubetinget vigepligt, som resulterede i midlertidig fratagelse af kørekortet?

Det er ikke altid til at forstå, hvorfor man endte, hvor man gjorde. Med teknologi bliver flere og flere opdaget i ulovlig kørsel, som resulterer i en fratagelse af kørekortet. Denne teknologi er med til at gøre trafik og færdsel på vejene mere sikkert. Alligevel er det altid til stor frustration, når man er nødt til at kontakte en køreskole for at høre om muligheden for generhverv. 

 

Generhverv gennem nye prøver

Når man får frataget sit kørekort, uanset om det skyldes den ene eller anden årsag, er det muligt gennem en køreskole at få generhverv. Generhverv betyder, at det er muligt at få førerretten tilbage. Dog kræver generhverv, at man skal opfylde en række betingelser, som man også gjorde dengang, man tog kortet i første omgang. En af de betingelser er, at man skal op til en ny kontrollerende køreprøve. Man skal altså igen kunne bevise, at man ved, hvordan man skal færdes i trafikken. For nogle virker dette næsten som en uoverskuelig del af generhverv, fordi det er årtier siden, de tog deres kørekort. Ikke alene er færdighederne måske lidt rustne, men der kan også være kommet nye regler, som man endnu ikke har under huden. Ønsker man generhverv, bør man derfor overveje om det er nødvendigt at tage et køretimeforløb på en køreskole. På den måde kan man sikre sig, at man er opdateret på de seneste regler og påbud. Har man fået frataget sit kørekort på grund af spirituskørsel, skal man desuden gennemføre et ANT-kursus. 

 

Generhverv på computeren

Det er ikke muligt at tage den praktiske køreprøve online, men der er en del hjælp at hente på nettet, hvis man gerne vil undgå at skulle møde op på køreskolen til teoritimer. Der findes en del muligheder for online teoriforløb på forskellige køreskoler. Her er det dog op til dig selv at få læst og forstået det udsendte materiale, så man vil kunne bestå en teoriprøve, eller overføre det til praksis til den kontrollerende køreprøve. Men for mange som får frataget sit kørekort, mens de fortsat er på arbejdsmarkedet, kan et onlineforløb være mere praktisk. Det er nemmere at tilrettelægge, når det passer. Generhverv kræver altså enten, at man selv sørger for at blive opdateret, inden man skal op til en ny prøve, eller at man finder en køreskole, hvor man kan følge et forløb.