Her er hvad du skal være opmærksom på, når du sælger din virksomhed

Det kan være en rigtig stor ting, at sælge sin virksomhed, som man har brugt mange år på at skabe. Men selvom det alt sammen kan være meget spændende, så er der en række ting, som du altid skal være opmærksom på. Det er nemlig meget nemt at blive snydt eller gå glip af en potentiel gevinst fordi, at du ikke vidste hvad du skulle være opmærksom på.

 

Vær altid klar på at gå fra en handel

Nogle gange kan det godt tage måneder eller i nogle tilfælde år, at sælge sin virksomhed. Nogle gange trækker processen nemlig rigtigt meget ud, hvilket gør at du til sidst glæder dig rigtigt meget til at sælge. Du ved måske allerede hvad du skal bruge pengene på. Men derfor kan der alligevel godt gå noget galt lige før, at der skal skrives under. Det kan måske endda være, at modparten med vilje ændrer vilkårerne, for at slå dig ud af kurs. Her er det vigtigt, at du altid er klar på at gå fra handlen, selvom du glæder dig rigtigt meget. Det kan nemlig hurtigt være et svagpunkt, som de andre kan udnytte, hvis du har for mange følelser i handlen. Det er derfor også vigtigt, at du altid er objektiv og får den bedste handel. Du kan for eksempel bruge procentregner.dk til at regne afkastet ud på de forskellige handler, sådan at du altid for, hvad der er bedst for dig.

 

Ikke stop med at fokusere på din forretning

En anden fejl, som mange laver mens de er ved at sælge deres forretning er, at de stopper med at fokusere på deres forretning under salget. Det kan både være fordi, at man mister motivationen under salget, da man har sat sig fast på at komme af med den. Det kan også være fordi, at modparten kræver mange dokumenter og der er mange møder, som tager din tid. Men uanset hvad må du aldrig stoppe med at fokusere på din forretning indtil det sidste sekund, da det ellers kan få virksomheden omsætning til at falde og derfor salgsprisen til at falde.