Hvad koster gulvslibning og behandling?

En afslibning af gulvene kan give en ellers lidt slidt udseende lejlighed nyt liv. Det kan godt lade sig gøre at udføre opgaven selv, men mindre du har erfaring med den type arbejde får du med en professionel til at foretage gulvservice i din lejlighed et langt bedre resultat – også med hensyn til efterbehandlingen af gulvet.

Prisen afhænger af kvadratmetre og tilstand

Med en afhøvling kan man fuldstændig ændre udseendet på et gammelt og slidt trægulv – lige meget om der er spartelklatter, ujævnheder, dybe ridser eller alt muligt andet. Man går simpelthen ind under overfladen på træet og fjerner helt op til 4 mm. Det betyder, at man kommer ned til det naturlige og originale træ, som det var, da gulvet engang blev lagt. Og med en efterfølgende afslibning og den rette efterbehandling – for eksempel lak – kan du spare de penge, som et nyt gulv ville have kostet dig. Der kan dog være nogle ting, som påvirker prisen på en afhøvling og efterbehandling af gulvet. Først og fremmest selvfølgelig hvor stort et areal, det drejer sig om. Men tilstanden på gulvet, gulvtype og mange andre faktorer må også tages i betragtning, når der skal gives et kvalificeret bud på, hvad din gulvservice kommer til at koste.

Hvilken behandling skal du vælge til dit gulv?

Der er forskellige veje at gå, når det gælder gulvservice, og hvilket valg, der er det rette for dig afhænger helt af din pengepung, dit gulvs tilstand og smag og behag. Tag derfor en snak med en fagmand som Dagm.dk, der udfører en række forskellige former for gulvservice og få afklaret spørgsmål, få inspiration og ikke mindst en idé om prisniveauet.  Skal du for eksempel vælge en lakering af gulvet? Det giver dig et elegant trægulv med et rent og mat/højglans look, alt efter hvad du ønsker. Et trægulv med lakbehandling er nemt at gøre rent og vedligeholde – en god løsning, hvis du ønsker dig et flot gulv, der er nemt at holde, og som samtidig er både smukt og slidstærkt. Du kan også vælge en oliebehandling, hvis du søger en gulvbehandling, der gør at dit trægulv får en flot glød og et råt udseende. Et oliebehandlet gulv kræver dog lidt mere vedligeholdelse end et lakeret.  En ludbehandling er også en mulighed. Det er en rigtig populær løsning, og den helt rette, hvis man gerne vil have et flot naturligt gulv efter en afslibning.