Hvor finder man den billigste erhvervskonto?

Danske virksomhedsejere har i dag svært ved at finde en billig erhvervskonto med NemKonto, hvis de ønsker at spare penge. Det er klart, at man som iværksætter i et startup med lille økonomi ønsker at spare penge på de faste gebyrer. Et af de store gebyrer man har, er desværre en erhvervskonto. I denne artikel kigger vi på, hvordan man finder en billig erhvervskonto og kommer ind på, hvad man ellers kan være opmærksom på.

 

Hvorfor koster det penge at få en erhvervskonto?

Det er ikke gratis at få en erhvervskonto til dit selskab eller virksomhed, fordi der er omkostninger forbundet med at have dig som kunde. Banken har nemlig omkostninger til “compliance”, hvilket er at sikre, at du som virksomhed overholder alle regler, og deres risiko bliver minimeret. Bankerne har i de seneste år ansat mange medarbejdere til disse afdelinger, og pengene skal komme et sted fra.

 

Konklusionen er derfor, at det ikke er muligt at få en gratis erhvervskonto i en dansk bank. Du skal dog vide, at gebyrerne svinger rigtig meget, og der kan stadigvæk være penge at spare.

 

Kan man få en gratis erhvervskonto?

Du kan som udgangspunkt ikke få en gratis erhvervskonto i en dansk bank. Hvis du er helkunde i en bank og har været der i lang tid, kan du forhandle dig til kun at betale et oprettelsesgebyr og intet månedligt gebyr. I andre banker kan du få gratis oprettelse, men du skal stadigvæk betale et månedligt gebyr. Det er meget forskelligt, og desværre meget uoverskueligt.

 

Den gode nyhed er, at det er muligt at få en gratis erhvervskonto i en udenlandsk bank eller et udenlandsk pengeinstitut. Problemet med disse er dog, at det ikke er ligetil at få koblet sin virksomheds NemKonto til denne konto. Danske virksomheder skal have en NemKonto for at kunne modtage penge fra det offentlige.

 

Billigste erhvervskonto

Der er intet sted, hvor du kan finde den billigste erhvervskonto. Dette skyldes, at priserne er meget individuelle for kunderne. Er du en “god kunde” i banken, får du selvfølgelig en bedre pris. Skal du til at købe hus og er privatkunde i banken, vil du med stor sandsynlighed også få en bedre pris. Hvis man ser bort fra dette, så er Lunar nok den billigste løsning for de fleste danske virksomheder. Her betaler du et fast årligt gebyr, og du har, hvad du skal bruge.

 

Har du flere virksomheder, eksempelvis holding og drift, kan du også bruge dem. De har en pakke, hvor du får flere erhvervskonti.

 

Sammenlign priser

ErhvervskontoPris.dk sammenligner priser hos de fleste af de danske banker. Det er også muligt for brugerne at komme med anmeldelser af konti i de forskellige banker. Formålet med hjemmesiden er at gøre det mere gennemsigtigt, hvad det koster at få en erhvervskonto i Danmark.