Hvor kan man handle med kryptovaluta og Bitcoins?

Du har helt sikkert hørt om kryptovalutaer og herunder Bitcoin. Du har måske også spurgt dig selv om, hvordan du kommer i gang med det. Dette vil denne artikel komme nærmere ind på. Efter du har læst denne artikel vil du vide, hvad Bitcoin er, og hvordan man køber det.

 

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er en valuta, der hører ind under kategorien kryptovalutaer eller digitale valutaer. Bitcoin blev skabt i 2009 af Satoshi Nakamoto og er i dag den største og mest populære kryptovaluta med en kæmpe markedskapitalisering.

 

Man kan bruge Bitcoin til mange forskellige ting, men de fleste bruger Bitcoin som en investering eller som penge. For at bruge det som investering, skal man bare erhverve sig Bitcoins og holde på dem. Ønsker du derimod at bruge det som penge, skal du have en wallet, hvorefter du kan købe og sælge ting for Bitcoins. Du tænker måske, at du ikke kan finde folk, der vil købe og sælge brugte varer eller andre varer for Bitcoins, men her tager du fejl. Der findes rigtig mange grupper på Facebook, hvor du kan købe ting og sager for Bitcoins.

 

Hvordan investerer man i Bitcoin?

Hvis du har tjekket udviklingen i kursen på Bitcoin på det seneste, har du måske overvejet at investere i Bitcoin. Du kan komme i gang på en del forskellige måder, men vi kommer ind på de nemmeste måder i denne artikel.

 

Den absolut nemmeste måde at komme i gang med Bitcoin på er at oprette en handelskonto på en børs og lade dig verificere. Efter kort tid vil dine dokumenter blive valideret, og du er klar til at handle. Derefter har du mulighed for at indsætte penge på din konto og købe Bitcoins eller en anden kryptovaluta. Du kan læse en god guide til investering i Bitcoin og følge den trin for trin.

 

Hvis du ikke ønsker at give paskopier og andre dokumenter til en børs eller handelsplatform, har du også andre muligheder. Den første mulighed er at mødes med en sælger og handle med kontanter. Dette kræver bare, at du har en wallet, så du kan modtage dine købte Bitcoins. En anden mulighed er, at du finder en sælger på Facebook og I aftaler en pris. Herefter sender du pengene til sælgeren, og du modtager Bitcoins. Begge disse måder er dog en meget risikabel måde at købe Bitcoins på. Dette skyldes, at du har meget nemt ved at blive snydt – og du kan ikke få dine penge tilbage.

 

Er du nybegynder, er det derfor nemmest og sikrest for dig at handle på en handelsplatform eller børs. Hvis du vil have eksempler på pålidelige børser, kan du følge linket højere oppe, hvor der blive gennemgået en del af dem.