Idéer til investering i 2021

2021 er virkelig blevet året for investeringer. De danske børser har aldrig haft så mange nye kunder, som de har nu. Det har været omtalt i medierne, at unge danskere investerer som aldrig før. Denne medieomtale kommer dog ikke ind på, hvad man kan investere i, og hvordan det fungerer. Dette vil vi komme ind på i denne artikel, så du bliver klogere på investeringsmuligheder i 2021.

 

Kryptovaluta

En af de mest populære ting at investere i, er kryptovalutaer. Dette begreb dækker over Bitcoin, Ethereum og rigtig mange andre. DOGE er også blevet en populær kryptovaluta på det seneste.

 

Mange er desværre bange for at investere i kryptovaluta, fordi det virker skræmmende. Det behøver dog ikke at være skræmmende, og du kan meget nemt komme i gang. Der findes rigtig mange guides online, som du kan følge.

 

Kryptovalutaer anses for en høj-risiko investering, og du kan meget hurtigt miste dine penge. På den anden side betyder høj risiko også, at du kan opnå et højere afkast.

 

Aktier

De fleste er bekendte med aktier, og hvordan man handler med dem. Der findes dog forskellige strategier, man kan handle efter. Handler du efter en bestemt strategi, så udelukker du automatisk en gruppe aktier. Vi kommer derfor ikke ind på specifikke idéer til aktier i denne artikel, men vi kommer med idéer til investeringsstrategier (disse kan i princippet også bruges til kryptovalutaer):

 

  • Copy-Trading
  • Dollar-Cost Averaging
  • Value Investing
  • Growth Investing

 

Hvis du ønsker at få uddybet, hvad de forskellige strategier handler om, kan du læse en guide til investering i 2021. Her kan du også få svar på spørgsmålet: “Hvad skal jeg investere i?”.

 

Ædelmetaller

At investere i ædelmetaller er ikke populært blandt de unge i dag, fordi det lyder gammeldags. Mange har også den opfattelse, at man skal opbevare ædelmetallerne fysisk. Vi kan dog fortælle, at det skal man ikke længere. Man kan nemlig købe både sølv og guld digitalt i dag. Det er lige så nemt som at købe aktier, og fremgangsmåden er den samme. I stedet for at søge på en aktie på din aktieplatform, søger du blot på en ædelmetal.

 

Det skal selvfølgelig siges, at det stadigvæk er muligt at købe fysisk guld og sølv som investering. Problemet med dette er bare, at det ikke er lige så nemt at komme af med, og moms og gebyrer gør, at dine fysiske ædelmetaller skal stige rimelig meget, før du tjener penge på det.

 

Andre muligheder

Der er selvfølgelig andre investeringsmuligheder i 2021. Hvis vi skulle komme med eksempler på, hvad du kunne undersøge, så er det følgende: P2P lending (Peer to Peer) – dette kaldes også for crowdfunding samt ejendomsinvestering. Du kan også vælge at kigge nærmere på kombinationer af de nævnte idéer til investering. Du kan eksempelvis lave crowdfunding med kryptovalutaer.