Bliv mere produktiv i din virksomhed

Mange går med ønsket om at blive mere produktive, og dette gør sig specielt gældende for online iværksættere. I denne artikel kommer vi ind på, hvordan du kan øge din produktivitet hurtigt og nemt.

 

Brug en docking station

Hvis du på noget tidspunkt har arbejdet på et kontor med mere end én skærm, så ved du også, at din produktivitet stiger rigtig meget, når du har to skærme til din computer. Det er dog de færreste bærbare computere, der i dag har mere end et enkelt stik til skærmen. Her kommer en docking station ind i billedet.

 

Med en docking station kan du øge din produktivitet rigtig meget og samtidig gøre din hverdag meget nemmere. Du behøver ikke længere at tilslutte 10 forskellige kabler, når du skal tilslutte din computer igen. Det hele foregår over én enkelt port: USB-C eller ThunderBolt.

 

Du kan tilslutte mus, tastatur, SD-kortlæser, ekstern harddisk, ekstra skærme og meget andet til en docking station. Har I flere computere i husstanden, kan man skiftes om at bruge docking stationen, når man skal arbejde.

 

Brug pomodoro metoden

Når du har hjulpet dig selv med at blive mere produktiv ved at købe en docking station, så kan du sørge for, at du får noget lavet i din arbejdstid. Dette gør du ved at gøre brug af pomodoro metoden. Denne går ud på, at du arbejder meget koncentreret i 25 minutter efterfulgt af en pause på 5 minutter. Dette gentager du 4 gange, hvorefter du holder en længere pause på eksempelvis 15 minutter.

 

Du kender det sikkert: Du sidder og laver noget, og du kommer til at lave alt muligt, du ikke skal. Når du følger pomodoro metoden, så siger du til dig selv, at du skal koncentrere dig, og du må ikke lave andet. Du har dog nemmere ved at koncentrere dig, fordi du ved, at det kun er 25 minutter efterfulgt af 5 minutters pause. I de 5 minutter kan du så foretage dig, hvad du vil.

 

Mange finder faktisk ud af, hvor mange opgaver de kan få klaret på 25 minutter. Bemærk dog, at det er 25 minutter med koncentration og ikke bare 25 minutter. Et eksempel kunne være at hænge vasketøj op. Det tager 5 minutter, men mange bruger 15 minutter på at tage sig sammen – det tager altså 20 minutter i alt, hvor det burde tage 5.

 

Du kan med fordel anvende en online pomodoro timer, hvor du kan sætte brugerdefinerede pauser og intervaller. Vi har erfaring med pomofocus.io – de har et meget lækkert interface, og det er nemt og gratis at anvende. Der findes selvfølgelig også apps til både Android og iPhone, men hvis du er på computeren alligevel, giver det god mening at anvende en hjemmeside.