Industriopvaskemaskine til restaurant og cafe

Har du en restaurant, cafe eller måske et kontor så kan det være du skal overveje en industriopvaskemaskine. En industriopvaskemaskine er ikke helt som man kender det fra ens private køkken, den har nemlig nogle fordele og ulemper og lad os starte med at se på dem her.

Fordele ved at lave en industriopvasker:

+ Den kan gøre rent på under 2 minutter (+ tørretid)

+ Den bruger kun 2 liter vand pr cyklus

Ulemper ved at have en industriopvaskermaskine:

Prisen er ofte højere end en husholdnings maskine

– En opvaskemaskine kræver AK filter (som er det filter det fjerne kalk fra vandet)

– En industriopvaskemaskine kræver sæbe og afspænding

– Der er ikke lige så meget plads som i en husholdnings maskine

Den helt store bonus er tiden det tager at vaske op, forstil dig du skal bruge rene glas, så vil du normalt skulle vente 1-2 timer på at din opvaskemaskine blev færdig, det kan man ikke vente på i et travlt storkøkken.

Hvor køber man en industriopvaskermaskine?

Der findes en masse online og offline forhandlere af storkøkkenudstyr og derved også disse maskiner.

Kvaliteten svinger fra forhandler til forhandler men køber man store internationale mærker som hoonved eller Zanussi er man altid sikret både en god kvalitet men også en maskine der holder mange år og vigtigst der er service med i prisen. Dvs. går din maskine i stykker kommer der en mand ud og ser på maskinen og laver den så den er klar igen.

Du kan blandt andet se Gastoudstyr´s store udvalg af industriopvaskermaskine på deres webshop.

Hvad skal man vide før man køber en maskine?

Du skal sikre dig at du har et afløb i gulvet eller højere oppe (men så kræver der en maskine som har afløbspumpe) – så skal du sikre dig at der plads til selve maskinen og at der er plads til dens tilbehør.

Tilbehøret er som tidligere nævnt: Ak flaske, Sæbe og afspænding, dette kan købes i f.eks. Dagrofa eller Inco.

Så skal du finde ud af hvem der skal installere din maskine, det er ofte noget firmet som sælger dig maskinen ikke har med, men ofte kan tilbyde dig alligevel som et tilkøb. Der skal man have en service mand ud for at sætte maskinen op, her iblandt tilslutning til afløb, sætte stik eller ledning på maskinen, tilslutte den til vand og AK-Filter.

Så skal den startes op og testes om den hiver den rette mængde sæbe og afspænding. Gør det ikke det kan teknikkerne installere den på stedet. De fleste teknikere koster mellem 1500-2500 for at installere en industriopvaskermaskine, men det varierer ofte efter hvor langt de skal køre og hvor nemt tilslutningen er.

Hvis du skal have lidt mere overblik er der denne her gode youtube video der forklarer dig hvad du skal være obs på når du skal have sådan en maskine. Guiden kommer ind på mange af de samme ting som denne tekst, men nogle gange er video bedre end skrift: https://www.youtube.com/watch?v=C0KUxqQMFu4

 

Det var vores lille guide til indkøb af industriopvasker, vi håber du blev klogere og ønsker dig held og lykke med dit indkøb.