Kom tæt på stjernehimlen

Interessen for astronomi har de seneste år været stigende, og det kan vi godt forstå, for der er da noget fascinerende ved himlen og de uudforskede objekter. Har du allerede læst diverse bøger og blade, og begyndt at have en vis forståelse på området, og måske du også har meldt dig ind i diverse Facebook grupper og er blevet fascineret af de flotte billeder som der flittigt bliver delt derinde. Er du nu klar til at tage næste step og investere i en stjernekikkert? Så skal du læse med her.

Lad os startede hvor vi sluttede, investere i en stjernekikkert, at købe en stjernekikkert behøver ikke at være en større investering. For et par tusinde kroner kan du komme langt, og få et rigtig fornuftigt teleskop. Hvad skal man så være på udkig efter når man vælger sit nye teleskop? Når man skal vælge sin nye stjernekikkert, må man først og fremmest sætte sig godt ind i tingene, for der vil helt sikkert være mange nye udtryk som du ikke har stiftet bekendtskab med før.

Hvilken stjernekikkert skal du vælge?

Vi anbefaler du starter med at tage stilling til om stjernekikkerten skal være et linseteleskop eller et spejlteleskop. De fleste nybegyndere vælger at linseteleskop, da det er lettere og hurtige at komme i gang med at bruge. Dermed ikke sagt at du ikke kan vælge et spejlteleskop som din første stjernekikkert, det kræver blot, at du sætter dig lidt mere ind i tingene. Det næste som du højest sandsynlig vil støde på, er monteringen. Stjernekikkerter monteres med en Az eller EQ. Den mest præcise observation vil du få via en EQ montering, da du der har lettere ved at finjusterer dig helt ind på det ønskede objekt. Det kræver dog noget tålmodighed at finde ud af hvordan man skal håndtere en EQ montering, og vil du gerne hurtigt i gang, skal du måske hellere vælge en stjernekikkert en AZ montering.

Dernæst kommer brændvidden, blændetal, okularer, Barlow linser mm. En stjernekikkert er noget helt for sig selv, og hvis du har brug for yderligere hjælp til at finde din nye stjernekikkert, forstår vi dig godt. Vi kan derfor med fordel anbefale du finder en forhandler inde for området. Vores varmeste anbefalinger går til Kikkert Shoppen, en dansk hjemmeside som har over 30 års erfaring inden for optikbranchen. De har et stort udvalg af stjernekikkerter online, og vil du gerne afprøve forskellige modeller, kan du besøge dem i deres showroom i Ringsted.