Træning gavner dine medarbejderes sundhed og performance

Træning og fysisk aktivitet er sundt, og det kan være med til at forbedre medarbejderes performance på arbejdspladsen. Der er mange fordele ved at gøre træning til en fast del af sine medarbejderes hverdag, da fysisk og mentalt sunde medarbejdere skaber rammerne for en god virksomhed.

Regelmæssig træning medvirker til gladere og sundere medarbejdere. Det kan betyde færre sygemeldinger og generelt en bedre trivsel på arbejdspladsen.

Sundere og gladere medarbejdere

Fysisk aktivitet er kendt for at give energi og overskud i hverdagen. Ved fysisk aktivitet udskilles hormoner kaldet endorfiner, som simpelthen gør os glade. Glade medarbejdere er gode for en virksomhed, da de ofte gør sit arbejde bedre. Fysisk sundhed leder ofte til mental sundhed, som også har en stor indvirkning på medarbejdernes performance.

På mange arbejdspladser er hverdagen stillesiddende. Det kan være vanskeligt for medarbejderne at finde tid og lyst i fritiden til at træne. Det kan dog være en god investering for virksomheden at sørge for, at medarbejderne er fysisk aktive.

Mindre sygefravær i virksomheden

Det er ikke nogen hemmelighed, at den rette mængde træning og fysisk aktivitet gør os sundere. Både krop og sind har gavn af træning, og det kan også betyde mindre sygdom. Sunde medarbejdere kan arbejde mere effektivt, da de ikke er plaget af ligeså mange fysiske gener, som personer, der ikke træner.

Regelmæssig træning modvirker en lang række sygdomme, som kan gøre arbejdspræstationen dårligere. Ved at opfordre og arrangere træning for medarbejderne, kan virksomheden forhindre mange sygemeldinger. Der er derfor en økonomisk gevinst ved at tage ansvar for sine medarbejderes sundhed.

Forstærkede relationer mellem medarbejderne

Træning i sig selv er godt for både den fysiske og den mentale sundhed. Træning kan også være med til at styrke sammenholdet og relationerne mellem medarbejderne i virksomheden.

Ved at træne med andre er man mere bundet, da man har en forpligtigelse til at møde op. Hvis man ikke møder op skuffer man de andre, der regner med en. Som virksomhed kan man sørge for at der skabes et træningsfællesskab gennem eksterne trænere. Hos Træneriet kan virksomheden få en træner, som kan være med til at give medarbejderne en god oplevelse med træning.

Ved at være fysisk aktive sammen skabes der en anderledes relation end den, som skabes i de faste rammer på arbejdspladsen. Dette kan være med til at øge trivslen i virksomheden, hvilket kan have stor betydning for medarbejdernes overordnede performance.