Bør fredagsbar være en fast del af virksomheden?

Det er (heldigvis) blevet et stort emne i Danmark, at medarbejderne skal trives på deres arbejdsplads. Mange specialister har en idé om, hvordan vi alle kan blive bedre ledere, og hvordan vi sørger for et godt arbejdsmiljø.

 

Vi taler om arbejdstider, fleksibilitet, vilkår, samarbejde og ledelse. Men vi taler især også om det sociale aspekt af en arbejdsplads. I mange år har vi dyrket selskabslegene, hvor kolleger har mulighed for at lære hinanden bedre at kende under nogle regler for, hvad vi fortæller og er over for hinanden.

 

Men måske er det lige så godt at give medarbejderne nogle mere frie rammer? Det kan eventuelt var med en fredagsbar, hvor lederen eller et festudvalg har sørget for at leje bartender til festen.

 

 

Fordele ved fredagsbaren for medarbejdere 

Mennesker er forskellige. Nogle foretrækker de traditionelle selskabslege, hvor alle er samlet om en fælles aktivitet. Andre er ikke så meget til det, og de ville i virkeligheden foretrække en løs samtale med kollegerne.

 

Og det er lige præcis for disse medarbejdere, at fredagsbaren er en fordel. Her forløber aftenen alt efter, hvilket humør de alle er i. Måske bliver det en kort fornøjelse, eller også bliver det en fest uden lige. Det vil tiden vise.

 

Med fredagsbaren kan kollegerne tale om lige præcis det, de har lyst til. Måske kan de finde et spil frem, nyde noget take away sammen eller danse til musikken fra højtalerne. Sådan nogle aftener kan give en fantastisk dynamik mellem medarbejderne.

 

 

Hvad bør fredagsbaren indeholde?

Man kan selvfølgelig skrue ned og op for niveauet til virksomhedens fredagsbar. Måske står den ikke på andet et brætspil, en flaske øl og en skål chips. Måske har man givet den lidt mere gas med at lej bartender, servere en god middag og musik hele aftenen.

 

Det er helt op til virksomheden selv, hvad der er tid, penge og overskud til. Men en god blanding af begge dele er muligvis den bedste løsning. På den måde er der også noget for alle medarbejdere.

 

Når du vælger at øge budgettet for månedens (eller måske ugens) fredagsbar, viser du også medarbejderne, at du sætter pris på dem og går op i, at de har det godt. Det vil i de fleste virksomheder betyder, at medarbejderne arbejder bedre i hverdagen.

 

 

Bed om inputs fra medarbejderne

Hvis du selv sidder som leder og måske har de helt store kompetencer inden for eventplanlægning, så er det altid en god idé at spørge medarbejderne, hvad de kunne tænke sig.

 

Måske er det ikke alle, der har lyst til at dele idéer i åbent forum. Derfor må du gerne spørge i god tid, så de kan nå at sende dig en mail med deres inputs til den kommende fredagsbar.