Fordele ved laserprintere

De fleste mennesker har en eller anden form for printer stående derhjemme. Og stort set alle virksomheder har også en eller anden form for printer til diverse bilag, fakturaer og så videre. Men hvilken printen man har er ikke helt uden betydning. Faktisk kan der være mange penge at spare – især for virksomheder, hvis de vælger den rigtige printerløsning.
Hvis man printer mere end et par sider om ugen, kan det næsten ikke svare sig andet end at have en god printer.

De billige printere er ikke billige
I diverse elektronik butikker, større supermarkeder m.m. kan man købe printere helt ned til nogle få hundrede kroner. I den prisklasse er der altid tale om inkjet printere – altså, printere som printer via blæk, der lægges på papiret og som så suger sig ned i. Dog følger der ofte så lidt blæk med ved køb, at man kun kan printe ganske få sider, før at de løber tør. Opfyldning af af blæk kan herefter være en dyr fornøjelse, da især mærke blækpatronerne koster en del. Man kan dog få en masse uoriginale, men så bortfalder garantien på printeren næsten altid – og de kan sagtens se, hvad man har kørt med. Originalt eller ej.
Derudover har mange af disse printere en enkelt patron til sort blæk og så en enkelt patron til farverne (blå, gul og rød). Hvis man så har printet en masse blå og derfor har brugt al farven – så skal man hen og købe en patron med nyt af dem alle.

 

Overvej en laserprinter

En printer, som printer via toner kaldes en laserprinter og er en lidt anden printteknik. I stedet for blæk bruges her farvet toner, som via laser (heraf navnet) brænder sig fast på papiret. Det giver ofte et meget holdbart og skarpt print af især tekst. Sort er altid dyb sort og ikke grålig.
Laserprintere er stort set altid lidt dyrere i indkøb, og tonerne koster som enheder også lidt mere. Til gengæld kan de printe flere tusind sider, før at de løber tør. Dermed er en laserprinter stort set altid billigst i det lange løb.

Har du en virksomhed?
Hvis man har en virksomhed og jævnligt printer, kan det næsten ikke svare sig andet end at have en laserprinter – måske endda en mindre kopimaskine. Man kan spare mange penge ved at have en aftale med et printerfirma, hvor man giver en fast lav pris pr. ark der printes. Især sort/hvid kan komme ned i ganske få øre på den måde. Det kunne f.eks. være HansenPrint som ligger i Esbjerg, men har kunder i hele landet. Mange kopimaskiner kan også relativt billigt for tilbygget diverse efterbehandling moduler, som gør at man kan klipse, folde, false, hulle m.m.