Ny interesse for magneter

Magneter: De kan købes i turistbutikker over hele verden og de kan fås med en drikkeyoghurt i supermarkedet. Men magneter kan så meget mere, og de seneste år er der kommet større interesse for dem – og ikke kun blandt børn.

Selvom magneter er blevet et interessant, videnskabeligt legetøj, så er der også større fisk, der har fattet interesse for magnetismens mange muligheder.

Magnetismens muligheder

Magnetisme har vist sig at have mange muligheder på trods af det relativt simple koncept. Larko.dk sælger magneter til forskellige formål og mange virksomheder holder øje, mens videnskaben arbejder for fuldt tryk.

Det er nemlig ikke et helt så lille formål, der forskes i magnetisme for. Tværtimod er det, mange forskere og videnskabsmænd har sat kurs mod at skabe en magnetisme så stærk, at det kan løfte et skateboard, et menneske, en bil – ja, faktisk en hel bygning.

Magnetisme skal nemlig forhåbentlig i fremtiden bruges i jordskælvsramte områder som de japanske storbyer. En censor skal registrere de første små skælv, og inden de helt store rystelser rammer, skal magnetisme slå til og løfte bygningen nok til, at den ikke tager skade af jorden under sig.

Forhindringer og problemer – og håb

De seneste år er det dog kun mindre projekter, der har haft succes med at lette: Bræt, mere skateboards, der svæver over kobberplader, kan være begyndelsen til noget, der kan redde tusindvis af liv.

Magnetisme kan gemme på nøglen til at redde millioner fra jordskælv, men hvem ved, hvad mere det kan formå? Kan man løfte en bygning, så kan man også få en bil til at svæve over vejen.

For nu er det kobbermagnetisme, der er mest ideel, så udsynet til flyvende biler er meget lille, hvis ikke man da skal begynde at bygge veje af kobber. Men jordskælvsbygninger – det er en mulighed!

Hold dig opdateret med magnetisme og andre goder for erhvervslivet på https://www.berlingske.dk/business.