Sådan kan du lave din egen hjemmeside billigt

Ejer du en butik som kunne bruge lidt ekstra reklamering eller har du bare en pludselig trang til at starte en blog? Så er det en god idé at lave din egen hjemmeside!

I denne artikel får du en step-by-step guide til, hvordan du kan lave din helt egen hjemmeside nemt og så billigt som muligt.

 

Step 1: webhotel og domæne

Først og fremmest skal din hjemmeside “ligge” et sted, hvor du kan redigere i den, skrive artikler, osv. Dette kaldes et webhotel. Som regel er webhotellet også her du laver dit domæne, altså navnet til din hjemmeside.

Det er en god idé at vælge et domæne som repræsenterer dit brand eller det du vil skrive om, og som, vigtigst af alt, er nemt at huske. På den måde skaber du en bestemt association hos brugerne til dit website og dit brand, som kommer til at have en positiv indflydelse på trafikken til hjemmesiden.

Du betaler et lille beløb årligt for at have dit eget personlige domæne, som du er eneejer af.

 

Der er mange webhoteller at vælge imellem, så det gælder om at finde den rette for dig. Her skal du tænke over, om du vil have en webshop, e-mailmarketing, osv. og se hvilket webhotel bedst udbyder disse løsninger.

Alt efter hvilket webhotel du vælger at gå med, vil det koste et vis gebyr. Dette er grundet at du vil eje og have alle rettighederne over din hjemmeside.

Du kan som regel vælge at betale på månedlig eller årlig basis. Det bliver oftest billigere at betale et årligt gebyr.

 

Step 2: design

Når du er kommet igennem alle detaljerne med pris, domæne og webhotel skal du i gang med at designe din hjemmeside. Hvis du skriver via WordPress (som nogle webhoteller tilbyder), er der flere plugins du kan bruge for en nem løsning. Det nemmeste at bruge er drag-and-drop, hvor du i live tilstand designer hjemmesiden vha. blokke af forskellig art. Hvis du er fiks med IT, kan du også kode din hjemmesides design.

 

Step 3: skriv!

Hvis du vil være på forkant med dine brugere før du lancerer din hjemmeside, kan du med det samme gå i gang med at skrive artikler. På den måde vil der være noget at læse, når folk besøger dit website. Her er det en god idé at skrive tekster, der retter sig imod dit brand, så brugerne vil vide hvad du står for, og hvilke budskaber du gerne vil dele med dem.

 

Step 4: lancering

Din hjemmeside er klar, og nu skal den bare i luften!

 

Husk at opdatere din hjemmeside med artikler, så dine brugere vil blive ved med at komme tilbage efter mere. God skrivelyst!